Dodaj ogłoszenie
Ogłoszenie
0

Restauracja węgierska Warszawa

Kuchnia madziarska – kuchnia Węgier należy do kuchni środkowoeuropejskich, wyróżnia się jednak pośród nich głównymi cechami. Tradycyjna kuchnia bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Wyjątkowo znaną z tych cech jest wykorzystywanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, współcześnie zwykle słodkiej. Kuchnia węgierska w klasycznej postaci to potrawy stosowane w czardach przy romskiej muzyce. Stała się turystyczną wizytówką kraju. Umiarkowanie ciepły, całkiem suchy klimat i urodzajność ról Kotliny Panońskiej zapewnia Węgrom pielęgnację zbóż i innych artykułów agrarnych, ogrodniczych oraz sadowniczych. Pośród hodowli owocowych należy zwrócić uwagę na winną latorośl, której owoce służą do bezpośredniej konsumpcji jak i do produkcji wina.
Brak zdjęć.
Nie załączono wideo.

Wyślij wiadomość: zostanie ona dostarczona pod adres e-mail ogłoszeniodawcy.

Captcha
Przepisz kod z obrazka

Osoba Ada
Miasto Warszawa
E-mail kontakt@widelecilyzka.pl
Strona www http://widelecilyzka.pl/
   
Dodano 2017.07.29
Ważne do 2017.10.27
1978